Početak nastavne godine - 10. rujna u 8:30

Dragi naši enkageovci!
Vjerujemo da ste svoje ljetne praznike iskoristili na najbolji mogući način, da ste odmorni i spremni za novi početak. Nitko ne može platiti more, kupanje, sunce, izležavanje na plaži...

Kako čujemo, mnogi su od vas ovo ljeto radili: u ugostiteljstvu, na banzinskim crpkama, po trgovačkim centrima, u skladištima... Kako god, kvalitetno ste osmislili svoje vrijeme, pri tome nešto zaradili i pomogli, bar donekle, svojim roditeljima u pokrivanju financijskih izdataka, ili ih barem na trenutak skratitli muka od svakodnevnih "žicanja". ;-) Maturanti su već dobar dio zarađenog novca potrošili na svoju ekskurziju, o kojoj će biti riječi na ovim stranicima.

Pred nama je puno izazova, novih iskustava, spoznaja i lijepih trenutaka. I koliko god ne voljeli učenje, ispite i sve ono što vežemo uz njih, sigurno svi jedva čekamo opet susresti svoje društvo iz razreda i osjetiti snagu zajedništva i ljepotu mladenačkih godina.  

U ponedjeljak, 10. rujna, u 8:30 zajedno ćemo započeti novu školsku i nastavnu godinu svetom misom u velikoj kapeli Nadbiskupskog sjemeništa. To je prva i neizostavna točka našeg ovogodišnjeg druženja u NKG-u. Ne treba vas podsjećati da smo svi dužni biti na svetoj misi: i nastavnici i učenici, bez iznimke. Pola sata prije svete mise, kao i tijekom svete mise, bit će prilika za svetu ispovijed.  

Poslije svete mise razrednice će vas u vašim razrednim odjeljenjima upoznati s rasporedom sati, Pravilnikom naše škole, s načinom odjevanja, i još o mnogo čemu. 

Poseban pozdrav svim učenicima i učenicama koji će ove godine prvi put sjesti u klupe naše škole. Dobro nam došli! Samo hrabro, radosno i korak po korak...

Dakle, ponedjeljak, 10. rujna, u 8:30, sveta misa. 

Spremni? Jedan, dva, tri... vežite se!

Polijećemo! Bez kašnjenja i opravdanja! :-)