Zbor NKG-a na adventu u Zagrebu

Mješoviti zbor naše gimnazije pod vodstvom s. Lidije Marijević ne prestaje sa svojim nastupima. Nakon Istre na red je došao Zagreb. Naime, u organizaciji Nadbiskupske klasične Zagreb održana je 1. prosinca u sjemenišnoj crkvi Srca Isusova na zagrebačkoj Šalati Smotra zborova katoličkih gimnazija Republike Hrvatske pod nazivom "Advent na Šalati".

Sudjelovalo je tristotinjak učenika iz devet katoličkih gimnazija, među kojima je bilo 40 članova našega mještovitog zbora kojima su se priključila četiri bivša zboraša. Srdačnu dobrodošlicu svim sudionicima i posjetiteljima zaželjela je Ljuba Duvnjak, ravnateljica Nadbiskupske klasične gimnazije. Pozvala je nazočne da po savjetu svetog Augustina pjevaju i putuju te napreduju u dobru i pravoj vjeri. Članovi našega zbora predstavili su se dvjema skladbama: "Rajska kruno" Šime Marovića i "Ave Maria" Jacoba Arcadelta. Svi zborovi su na kraju koncerta zajedno izveli "Magnificat", na opće oduševljenje svih nazočnih. Smotra je imala i humanitarni karakter. Naime, po završetku koncerta prikupljali su se dobrovoljni prilozi namijenjeni učenicima zagrebačkog NKG-a slabijeg imovinskog stanja.

Naši su učenici bili smješteni kod obitelji svojih zagrebačkih kolega gimnazijalaca. Bila je to prilika za nova prijateljstva i druženja, ali i za posjet zagrebačkom "svjetovnom" adventu i uživanje u bajkovito okićenom gradu.

U nedjelju su u Župi sv. Petra u Vlaškoj splitski "enkageovci" svojim pjevanjem animirali svetu misu koju je predvodio ravnatelj don Josip. Poslije svete mise župnik velečasni Josip Golubić organizirao je domjenak. 

Na povratku u Split posjetili su u Krašiću spomen-kuću blaženog Alojzija Stepinca te se pomolili u župnoj crkvi. Ondje ih je velikodušno primio župnik velečasni Ivan Vučak koji ih je na zanimljiv i detaljan način upoznao sa životom bl. Stepinca.  

Ne treba trošiti puno riječi o atmosferi koja je vladala među našim zborašima. Oni priželjkuju nove nastupe, a do tada će dva puta tjedno vježbati sa s. Lidijom kako bi svoje nastupe učinili još boljima i kvalitetnijima.