Predstava "Viktor" dobila najviše ovacija

Kritika školstva u režiji mladih Splićana oduševila publiku na ovogodišnjoj smotri LiDraNo u kategoriji skupnog scenskog izraza. Domaćin 26. državne smotre LiDraNo je grad Primošten, a u brojnim fantastičnim scenskim nastupima najveće ovacije zaradila je predstava 'Viktor' učenika Nadbiskupske klasične gimnazije 'Don Frane Bulić'.

Na drugom danu smotre LiDraNo 2017. imali smo priliku vidjeti 37 scenskih nastupa među kojima je predstava 'Viktor' učenika Nadbiskupijske klasične gimnazije 'Don Frane Bulić' s pravom javnosti iz Splita pod mentorstvom don Vedrana Torića. Mihovil Družijančić, Mario Tošić, Marko Budimir, Petar Markić, Tomislav Nikolić, Marijan Pušić, Ivan Krajina, Renato Pudar, Benjamin Daniel Vrdoljak i Petar Vukšić su svojim prikazom svega što ih muči u školstvu ali i društvu nasmijali brojnu publiku i zaradili time višestruke ovacije. Specifičnim 'dalmatinskim' humorom s elementima satire, ovi splitski momci su prikazali borbu adolescenta sa školom koja ga 'stavlja na traku' i osobnih želja za slobodom pa su tako jedni od likova i 'hormoni' koji prikazuju gotovanski mentalitet sve više prisutan u našim prostorima.

- Predstavu je napisao naš profesor don Vedran Torić. Htjeli smo prikazati aktualnu situaciju u hrvatskom školstvu, probleme koje mi kao učenici imamo i kako riješiti te probleme, a to se može jedino trudom i radom, ne kriminalom i prepisivanjem, rekao nam je glavni glumac Viktor.

U predstavi se satirično prikazuje škola kao epizoda emisije 'Najslabija karika' i 'copy – paste' metoda tad već premijera Viktora.

- Plagijat nije dozvoljen, sve treba po propisu i poštenju. U predstavi su naša mišljenja i tako i je tekst nastajao, svatko je dao neko svoje osobno iskustvo i stajalište, objasnio nam je Tomislav.

Preuzeto s: http://www.srednja.hr/Novosti/Kreativni-nered/LiDraNo-17-Predstava-Nadbiskupske-klasicne-gimnazije-Don-Frane-Bulic-dobila-najvise-ovacija#ad-image-0