Veliki odmor = molitva za mir u Ukrajini

Nitko ne može ostati ravnodušan pred vijestima i slikama koje iz dana u dan dolaze iz Ukrajine. Tjeskoba i zabrinutost sve više rastu. Mir cijelog čovječanstva ugrožen je jednostranim interesima pojedinaca. Patnju ukrajinskog naroda doživljavamo svojom.

Koliko god sve izgledalo beznadno, zlo i smrt nemaju posljednju riječ, već pobjeda uskrsnog jutra. Isus nas je naučio da se na đavolsku bezumnost nasilja i rata odgovara Božjim oružjem: molitvom i postom. Stoga je nekolicina učenika u našoj gimnaziji pokrenula molitvu za mir u Ukrajini i u svijetu, za napaćeni ukrajinski narod te za obraćenje političara i moćnika kojima je vlastiti probitak i novac na prvom mjestu i koji ne prezaju da oružjem ustanu na drugoga čovjeka. 

Počevši od 23. ožujka 2022., tijekom velikog odmora u našoj se kapeli moli krunica Presvetomu Srcu Isusovu u svakoj potrebi, Ovu je molitvu svakodnevno molio sveti Padre Pijo za sve one koji su se preporučivali u njegove molitve, a sam je poticao i druge da je mole. Prema svjedočanstvu sestre Antonije Delonga ova se krunica molila i u Domovinskom ratu u skloništima.   

Velik broj učenika i učenica, koji svoj veliki odmor daruju moleći za drugoga, pokazatelj je da je ljubav jača od mržnje i rata, a vjera u pobjedu Kristova križa i od same smrti.  

Tijekom molitve učenicima je na raspolaganju svećenik za sakrament svete ispovijedi.