panel
162
učenika
panel
13
sjemeništaraca
panel
30
djelatnika

Svečana akademija

DS akNadbiskupsko sjemenište u Splitu i Nadbiskupijska klasična gimnazija „Don Frane Bulić“ svečanom su akademijom proslavili Dan sjemeništa i gimnazije u nedjelju, 15. travnja, u ispunjenoj velikoj dvorani splitskog sjemeništa. Akademiji su nazočili splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić, generalni vikar mons. Miroslav Vidović, ravnatelj sjemeništa don Edvard Punda, ravnatelj gimnazije don Josip Dukić, učenici i djelatnici NKG-a, odgojitelji Centralnog-bogoslovnog sjemeništa, bogoslovi, redovnice te ostali prijatelji, članovi obitelji, gosti i posjetitelji.  

Tijekom programa mještoviti zbor NKG-a izveo je pod ravnanjem s. Lidije Matijević četiri skladbe: „Ave Maria“ (Šime Marović), „Kraljice neba“ (Ivan Kokot), „Rajska kruno“ (Šime Marović) i „Zdravo Djevo“. Skladbe „Ave Maria“ i „Zdravo Djevo“ izveli su uz glazbenu pratnju sjemenišnog tamburaškog orkestra „Mosorska vila“.

Središnji dio akademije bila je predstava „I što sad?“ koju je osmislio, napisao i s učenicima uvježbao don Vedran Torić. Riječ je o dramsko-scenskoj igri u šest slika koja progovara o vršnjačkom nasilju, povodljivosti za pojedincima i izgubljenosti u masi te o aktualnim društvenim i obiteljskim problemima. U predstavu je bilo uključeno 30 učenika čiju je skladnu umješnost glume i pjesme oduševljena publika nagradila dugotrajnim pljeskom. Svi su se imali priliku osvjedočiti u njihove talente, profesionalnost, kreativnost, slogu i pozitivan mladenački duh. Nakon akademije mladi su glumci nastavili druženje u radosnom obiteljskom ozračju u sjemenišnoj blagovaonici.   

Božićna akademija