panel
162
učenika
panel
13
sjemeništaraca
panel
29
djelatnika

Molitve učenika

MOLITVA PRIJE ISPITA
Uskoro pristupam ispitu.
Isuse, podaj mi volje da naučim mnoge lekcije koje moram naučiti da bih se s ispita mogao vratiti sa smiješkom i suzama radosnicama u oku.
Bože moj, podaj mi snage, kao i onom rudaru koji duboko pod zemljom, u tami, kopa, da iz tame neznanja iskopam svoje bogatstvo – znanje.
Duše Sveti, rasvijetli moj razum da mogu shvatiti ono što hoću naučiti, da mogu sigurno i točno odgovarati na pitanja koja mi budu postavljena.
Daj snage i mojem ispitivaču da pravedno može ocijeniti moje odgovore.
Oče, u tvoje se ruke predajem.
Amen.

 

MOLITVA SV. ANTUNU
Sveti Antune! U svome životu proslavio si se učenošću i mudrošću i bio si veliki prijatelj učenika i studenata. Ti znaš od kolike je važnosti za mene moj studij i koliki trud od mene zahtijeva! Zato mi isprosi čvrstu volju da mu se ustrajno posvetim, bistru pamet da uspješno u njemu napredujem i dobro pamćenje da lakše svladavam studijske teškoće.
Neka mi škola bude ozbiljna priprema za život. Po tvom primjeru želim i ja, uz ljudsko znanje i mudrost, sve bolje upoznavati Isusa Krista i njegovu Radosnu vijest.
O dragi Sveče, daj da mogu uspješno nastaviti svoj studij, sretno položiti sve ispite i spremno poći u život, na korist društvu i Crkvi. Amen.

 

MOLITVA SV. JOSIPU KUPERTINSKOM ZA USPJEH U ŠKOLI
Dobri Bože, zahvaljujem Ti na svim darovima koje mi daješ.
Udijeli mi milost da se uvijek njima služim Tebi na slavu, za svoje posvećenje i na dobro drugih.
Daj da uvijek budem radosna srca.
Blagoslovi moje roditelje i bdij nad mojim učenjem.
Prosvijetli moje učitelje, nastavnike i profesore, a budi na pomoć i mojim školskim prijateljima i prijateljicama.
Utječem Ti se po zaslugama i po zagovoru sv. Josipa Kupertinskoga, koji je i sam iskusio teškoće učenje i tjeskobe ispita, ali je doživio i radost da za svoj trud – uz pomoć svoje drage nebeske Majke Marije – bude nagrađen.
Molim te, vodi moju pamet, učvrsti moju volju i potakni velikodušnu zauzetost, da tako ispunim svoje dužnosti i zaslužim uspješno položiti ispit pred kojim se nalazim.
Amen.

Ispis E-mail