Predstavljanje debatnog kluba

IMG 24 debataOd ove školske godine u našoj gimnaziji djeluje debatni klub pod vodstvom profesorice Vlatke Mladineo Gogić. I nakon sudjelovanja na Međužupanijskom natjecanju u debati u Splitu, gdje su ostvarili zapažene rezultate, članovi debatnog kruga nastavili su sa svojim djelovanjem.

Kako bi upoznali učenike i nastavnike naše gimnazije s načinom izvođenja debate prema world school pravilima, sa svojom su mentoricom održali prezentacijsku debatu u petak, 20. travnja 2018., u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa. Teza debate bila je „Ovaj dom smatra da treba uvesti malu maturu kao uvjet za upis u srednju školu“. Članovi afirmacijske grupe bili su: Marijan Pušić, Doris Stanković i Petra Peroš; članovi negacijske grupe: Martina Ljubičić, Nikola Tomašević i Mladen Škare. Profesorica Vlatka Mladineo Gogić bila je u ulozi suca.

Debata je bila zanimljiva i poticajna; obje su se grupe iskazale u lakoći izražavanja i pronalaženju čvrstih argumenata kojima su branile svoje teze. Glasovima publike pobjedu je odnio negacijski tim. Članovi su debatnog kluba pozvali sve zainteresirane da im se pridruže na zajedničkim susretima na kojima će se, uz dobru zabavu i hranu (prof. Vlatka uvijek se pobrine da nitko ne ostane gladan i žedan), učiti kako iznijeti svoja promišljanja, braniti svoje stavove te poštivati i uvažavati drugačije od sebe.