panel
162
učenika
panel
13
sjemeništaraca
panel
30
djelatnika

U zagrljaju moje mame

U dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, u utorak 11. rujna 2018. godine održana je svečana promocija zbornika učeničkih literarnih i likovnih radova „U zagrljaju moje mame“.

Zbornik je nastao kao rezultat užeg izbora literarnih i likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola pristiglih na natječaj koji je prošle godine pokrenuo i organizirao Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije povodom Godine majčinstva. Kruna je to vrijednog rada učenika i brojnih suradnika u pripravi Trećeg nacionalnog susreta hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati 15. i 16. rujna ove godine u Solinu. Ovogodišnji zbornik čini neraskidivi troplet s prethodnim zbornicima „Djeca Oca milosrđa“ i „Na ramenima moga tate“, čime se učenicima dalo priliku da na njima svojstven način izraze vlastiti doživljaj nebeskog Oca i njegovih zemaljskih sustvaratelja – oca i majke.

Zbornik su predstavili prof. Brigita Mravičić, nastavnica hrvatskoga jezika u Osnovnoj školi Tučepi, dr. sc. Dunja Pivac, docentica na Umjetničkoj akademiji u Splitu i splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić.

Nakon predstavljanja Zbornika uslijedilo je svečano proglašenje najboljih literarnih i likovnih radova učenika, po tri nagrade u tri kategorije učenika – od prvog do četvrtog razreda osnovne škole, od petog do osmog razreda osnovne škole te u kategoriji srednje škole. Svi su nagrađeni likovni radovi projicirani na platnu, a literarni radovi naglas pročitani. (usp. smn.hr)

U zborniku su zastupljeni i radovi učenika naše škole: likovni radovi učenica Marte Grubišić (2. A) i Ane Katarine Šolić (4. B), koje su izradile pod vodstvom s. Antonije Delonga, te literarni radovi učenica Magdalene Stazić (2. B) i Lucije Giljanović (1. A), koje su izradile pod vodstvom vjeroučiteljice s. Petre Šakić. Likovni rad Marte Grubišić i ove je godine nagrađen u kategoriji srednje škole.

Svim učenicama i njihovim mentoricama od srca čestitamo.