panel
162
učenika
panel
13
sjemeništaraca
panel
29
djelatnika

I nikada NKG zaboravit neće - Škabrnju i Vukovar

Vukovar i Škabrnja, sve njihove žrtve i žrtve Domovinskog rata nikada neće izblijedjeti iz sjećanja hrvatskog naroda. To su nam posvjedočili učenici naše gimnazije koji su od 12. do 16. studenoga obilježili Tjedan sjećanja na Vukovar i Škabrnju.

Kao i prošle godine, tijekom velikog odmora u atriju škole organizirana je humanitarna prodaja kolača koje su napravili djelatnici i učenici škole. Sav prihod od prodaje namjenjen je za siromašne obitelji u Vukovaru. Ovogodišnji su maturanti na ulazu škole likovno prikazali simbole Vukovara i Škabrenje te ispisali imena svih žrtava Ovčare i Škabrnje. Nitko nije ostao ravnodušan pred njihovom kreativnošću i zauzetošću čime su doprinijeli da dojam ovogodišnjeg obilježavanja bude još snažniji. Uložili su mnogo truda i vremena, i ne ćemo pretjerati ako kažemo da su ostavili svoje srce. 

U petak, 16. studenoga, prije nastave služena je sveta misa za sve žrtve Vukovara i Škabrnja, a umjesto sata razrednika održan je u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa prigodni program. Suze i potresenost na licima mladih ljudi nakon odgledanog dokumentarnog filma "Ovčara - neispričana priča" govori više od tisuću riječi.

U nedjelju, 18. studenoga, maturanti i predstavnici ostalih razreda sa svojim razrednicama i ravnateljem don Josipom Dukićem zapalili su na početku Vukovarske ulice svijeće i izmolili krunicu za sve žrtve.

Uistinu, NKG nikada zaboravit ne će...