Obavijest o proljetnim praznicima

Dragi učenici i djelatnici, 

svima nam je dobro pozata misao Malog Princa: "Bitno je očima nevidljivo, srcem se gleda". Možda smo od aktivnosti u svojim virtualnim učionicama i izvan njih zaboravili ono što je jedino bitno, ono što nam se ne će oduzeti, kako to reče Isus na jednom mjestu.

A što je to bitno? Odgovor je, kao i uvijek, pred našim očima, a mi ga ne vidimo: da se nalazimo u Velikom tjednu u kojem se spominjemo Kristove otkupiteljske muke i smrti na križu. Svima nam je, stoga, potrebno zastati i vratiti se onom Bitnom: vratiti se našem Raspetom Spasitelju; biti ovih dana više s njim u molitvi, slijediti ga na njegovu križnom putu; i dok ga budemo gledali izbičevana, ispljuvana, izrugana... razmišljati sa sv. Pavlom: "On me ljubio i predao samoga sebe za mene." (Gal 2, 20). Za mene. Za mene! To je bitno. Bog je umro za mene da bih ja mogao živjeti.

Stoga vrijedi zastati. Od petka, 10. travnja 2020., započinju proljetni praznici. Ponovno ćemo se naći u ponedjeljak, 20. travnja 2020., u virtualnim učionicama ili pak onim pravim, ovisno o tome kakva će biti situacija u našoj domovini. O tome ćemo vas na vrijeme obavijestiti. Dakle, na Veliki četvrtak nastava se održava prema redovitom rasporedu. Zbog čega praznici ne započinju na Veliki četvrtak, nego na Veliki petak, a katolička smo škola? Budući da su okolnosti takve da zbog pandemije koronavirusa nije moguće sudjelovati na obredima Velikog četvrtka, odlučili smo nastavu ovaj četvrtak ipak održati kako ne bismo morali nadoknađivati propušteni dan koji je inače radni dan u cijeloj Hrvatskoj. Do kraja nastavne godine predviđena su dva četvrtka kada ne će biti nastave: 7. svibnja (Sv. Duje) i 11. lipnja (Tijelovo). Stoga, da ne bismo morali kasnije nadoknađivati propuštene sate, ovaj ćemo četvrtak odraditi ono što se od nas traži. 

Neka nam svima ovo vrijeme bude sveto i milosno vrijeme u kojem ćemo, kako reče papa Franjo, odvojiti ono što je potrebno od onoga što nije i izabrati ono što je uistinu bitno. A samo je jedno bitno...  "Sve prolazi. Samo Bog ostaje. Tko ima Boga, ima sve."  Neka nam je blagoslovljen i svet ovaj veliki "bitni" tjedan.