panel
162
učenika
panel
13
sjemeništaraca
panel
30
djelatnika

Uspjeh Marina Lončara na 24. državnom Natjecanju iz geografije

U Topuskom je 10.-12. travnja 2017. održano 24. državno Natjecanje iz geografije. Među 126 natjecatelja iz cijele Hrvatske sudjelovao je i Marin Lončar, učenik 2. a razreda naše Gimnazije pod mentorstvom prof. Stjepana Pereže. Marin je u svojoj kategoriji osvojio 8. mjesto u državi. Čestitamo!

Natjecanje je održano u ugodnom ambijentu gradića Topuskoga u Banovini pod budnim okom gostoljubivih domaćina: Srednje škole Topusko i Top-Terme Topusko. Veliko hvala i čestitke domaćinima! Preko 250 dionika natjecanja pratilo je otvaranje državnoga Natjecanja iz geografije u ponedjeljak 10. travnja u dvorani hotela. Prigodnim govorima među ostalima obratili su se prof. dr. Ružica Vuk, predsjednica Državnoga povjerenstva za natjecanja iz geografije i prof. dr. Danijel Orešić, predsjednik Hrvatskoga geografskoga društva i poželjeli sudionicima mnogo uspjeha. Učenici Srednje škole Topusko pripremili su dramski i glazbeni dio programa kojima su izazvali oduševljenje prisutnih.

Tijekom utorka 11. travnja učenici su u jutarnjim satima pisali svoje ispite i radove. Nastavnice Srednje škole Topusko su provele mentore i mentorice ulicama Topuskoga. Sa svojim učenicima pripremile su kulturno-gastronomski program: domaće specijalitete u različitim povijesnim razdobljima, stari plesovi i sl. Nakon ručka učenici su zajedno s mentorima otišli u terenski izlazak na Petrovu goru. Konačni rezultati Natjecanja objavljeni su navečer u hotelu.

Posljednjega dana natjecanja u srijedu, 12. travnja učenici i mentori su otišli na zajedničku šetnju gradom. Nakon toga bila je svečana podjela priznanja, pohvalnica i zahvalnica u dvorani hotela. Okupljenima se obratio i prof. dr. Zoran Curić, jedan od utemeljitelja natjecanja iz geografije. Pohvalio je sve sudionike natjecanja i izrazio nadu da će sljedeće godine 25. državno Natjecanje iz geografije biti održano u Gradu heroju – Vukovaru što je izazvalo ovacije prisutnih. Natjecanje je zatvorila Ružica Vuk i zahvalila svima na usješnom sudjelovanju.

  • Opis: Uspjeh Marina Lončara
  • Opis: Uspjeh Marina Lončara
  • Opis: Uspjeh Marina Lončara
  • Opis: Uspjeh Marina Lončara
  • Opis: Uspjeh Marina Lončara
  • Opis: Uspjeh Marina Lončara