Oproštaj od don Mate

Prošla je školska godina u našoj školi bila godina odlazaka i oproštaja… onih iznenadnih i onih koji su nastupili jer je za njih došlo vrijeme.

U mirovinu je tako prošle godine otišla naša draga s. Milka koja je svojim dugogodišnjim zauzetim radom – 32 godine – obilježila generacije učenika.

U veljači nas je protresla iznenadna smrt vjeroučiteljice s. Stele koja je u našoj školi radila relativno kratko, ali koja je svojim tihim i predanim radom dotaknula srca svih nas.

Na koncu, zbog odlaska na novu dužnost, na kraju školske godine oprostili smo se i od vjeroučitelja don Mate Brečića koji je u našu školu došao školske godine 2014./2015. kad je preuzeo dužnost duhovnika u Nadbiskupskom sjemeništu.

Iako je don Mato predavao u samo dva razreda godišnje, bio je na usluzi učenicima svih razreda. U svom je radu bio mnogo više od vjeroučitelja. Bio je duhovnik, ispovjednik, prijatelj svima onima koji su trebali njegovu pomoć i podršku. Svojim tihim i nenametljivim pristupom stjecao je povjerenje i onih zatvorenih i manje povjerljivih i svima je nastojao pomoći, bilo riječju bilo molitvom.

Srećom, nova dužnost don Matu ne odvodi daleko, pa se nadamo da će i dalje, koliko mu obveze budu dopuštale, biti prisutan u svom NKG-u.

Don Mati i ovim putem zahvaljujemo na svemu i želimo mu obilje Božjega blagoslova u daljnjem radu.