Oproštaj u stilu pop arta

Svi NKG-ovci dobro znaju da je gimnazija vježbalište, da je mjesto druženja i lijepih uspomena... Ali znaju isto tako dobro da je mjesto suza, znoja, a često i izgubljenih živaca. Sve je to u opisu posla. ;) Zato nam je drago što smo mi, maturanti, konačno sve to ostavili za sobom, ali i znamo dobro da ćemo se svojeg vremena provedenog ovdje uskoro prisjećati s nostalgijom.

A da biste i vi nas pamtili ostavljamo vam izložbu autoportreta u stilu Andyja Warhola, što je bio projekt u sklopu predmeta likovne umjetnosti pod vodstvom naše nastavnice, s. Antonije Delonga. Kao što se može očekivati od pop arta, sada naši panoi pršte od boja! Svi smo se zabavili radeći ovaj projekt i eksperimentirajući s različitim bojama, a rezultate možete vidjeti i sami: uživo ili ovdje u digitalnoj galeriji. Nastavnici su već, zaintrigirani našim radovima, uzeli kao izazov prepoznavati učenike.

Izložba je dobila ime „Ja/Mi”, ali kao pravi klasičari nismo mogli izostaviti latinski i grčki, a ni druge jezike koji se u školi uče, pa je tako naziv izložbe napisan na čak šest jezika: osim hrvatskog tu su naravno latinski i grčki, zatim engleski te talijanski i njemački.

Rezultati truda i kreativnosti uvijek su vidljivi, pa tako i u ovoj našoj izložbi, te se nadamo da ćete uživati i zabaviti se razgledavajući!

Emanuela Matijaca, 4.B