Izložba učeničkih fotografija „Upoznaj Hrvatsku”

Svečano otvorenje izložbe učeničkih fotografija „Upoznaj Hrvatsku” održala se 27. svibnja 2022. u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa. Izložbu je, osim naše škole, organizirala i Udruga „Ponos Domovine”, koja je ujedno i organizator fotografskog natječaja.

U natječaju su sudjelovali učenice i učenici osnovnih i srednjih škola iz Hrvatske, polaznici hrvatske nastave u Bosni i Hercegovini, učenici i učenice susjednih država s hrvatskom nacionalnom manjinom te učenici iz inozemstva. Sudjelovalo je 389 učenika, a učenica 4. a razreda naše škole Antonela Dominiković sa svojim je mentorom prof. Stjepanom Perežom osvojila 1. nagradu za fotografiju „Bitka s Neretvom”. Pozdravni govor uputio je ravnatelj naše škole don Josip Dukić, a nakon njega nešto je više o samom natječaju rekla predsjednica Udruge „Ponos Domovine” gđa Patricija Lukšić. Članice žirija, koji je odabrao nagrađene učenike, bile su likovna kritičarka gđa Branka Hlevnjak i fotografkinja gđa Slavka Pavić. One nisu bile u mogućnosti prisustvovati izložbi, pa su nam se obratile preko videa koji smo zajedno pogledali.

Učenica 3. b razreda Maja Radman izvela je skladbu De la Reine Golconde na mandolini, a nakon izvedbe uslijedila je dodjela nagrada. Dvadeset tri su učenika nagrađena; jedan dio nagrađenih učenika prisustvovao je dodjeli. U ime nagrađenih učenika obratila se Antonela Dominiković. Na kraju je učenica 3. b razreda Lucija Lukenda izvela skladbu 14. kolovoza 1995. na glasoviru.