Noć muzeja '23

U petak, 27. siječnja, u Galeriji Zvonimir u Solinu u organizaciji Javne ustanove u kulturi Zvonimir u sklopu Noći muzeja '23. organizirana je izložba učeničkih radova na temu arheološke baštine.

 

Izložbu su otvorili ravnatelj Javne ustanove u kulturi Zvonimir Solin Tonći Ćićerić te ravnateljica OŠ Manuš Marita Guć.

Izložba je obuhvaćala izabrane radove učenika OŠ don Lovre Katića (Solin), OŠ Vjekoslava Paraća (Solin), OŠ kraljice Jelene (Solin), OŠ kralja Zvonimira (Solin), OŠ Manuš (Split), OŠ Plokite (Split) te radove učenika naše škole.

Učenici su se okušali u različitim likovnim tehnikama kako bi prikazali pokretna i nepokretna kulturna dobra. Kroz svoje radove učenici su prepoznali i istaknuli važnost kulturne baštine u formiranju kulturnih vrijednosti unutar zajednice.

Posebnost među likovnim radovima, i na naše veliko zadovoljstvo, bila je to što je među njima bilo i radova naših bivših učenika. Pozitivna povratna informacija posjetitelj izložbe potakla nas je da u daljnjem radu nastavimo kao i do sada njegovati baštinsku pismenost s ciljem razvijanja učeničkog identiteta kao odgovornog pojedinca koji čuva i prenosi znanja i iskustva svoje zajednice.

Osim izložbe učeničkih likovnih radova, okupljeni osnovnoškolci imali su mogućnost zaigrati na Quarto, a posjetitelji uživati u kratkoj scenskoj crtici iz života don Frane Bulića koju su priredili učenici OŠ Manuš. Također, mogla se razgledati i izložba radova Ivana Mirkovića i Vjekoslava Paraća.