Drugi sportski susreti hrvatskih katoličkih srednjih škola održan u Požegi

Drugi sportski susreti hrvatskih katoličkih srednjih škola iz Republike Hrvatske održani su 12. i 13. travnja u Požegi.

Domaćin je bila Katolička gimnazija iz Požege. Okupilo se deset katoličkih škola iz devet hrvatskih gradova – Splita, Sinja, Zadra, Rijeke, Zagreba, Virovitice, Slavonskog Broda, Osijeka i domaćina iz Požege.

Naši učenici pod mentorstvom profesora Tonija Paponje natjecali su se u košarci i malom nogometu.

Nakon što su se učenici iz daljih hrvatskih mjesta već u petak smjestili na više lokacija u gradu Požegi i okolici – kod obitelji u župama sv. Terezije Avilske i sv. Leopolda Mandića te Domu sv. Augustina i HEP-ovu Nastavno-odgojnom centru u Velikoj – u subotu se s programom započelo u ranim jutarnjim satima u prostorima Fakulteta turizma i ruralnog razvoja gdje su natjecatelje i njihove voditelje redom pozdravili preč. Ivica Žuljević, predstojnik Nacionalnog ureda za katoličke škole, ravnatelj KG-a prof. Ivan Bedeničić, požeška županica gđa Antonija Jozić i požeški gradonačelnik dr. Željko Glavić. Nakon doručka koji je organiziran u Studentskom domu dr. Franje Tuđmana natjecatelji su se zaputili na četiri sportske lokacije – Pleternicu (futsal), Dvorana Tomislava Pirca (odbojka i stolni tenis), dvoranu OŠ Dobriše Cesarića (košarka) te Gimnastičku dvoranu „Sokol“ (šah).

Po završetku natjecanja, koja su sva uspješno privedena svome kraju, sudionici drugih sportskih susreta katoličkih škola Lijepe Naše okupili su se u Dvorani sv. Terezije Avilske na svečanom zatvaranju susreta prilikom kojih su dodijeljene medalje i pehari najuspješnijim ovogodišnjim ekipama. Nagrade su ekipama dodijelili predstojnik Nacionalnog ureda i ravnatelj Ivan Bedeničić. Potom su se svi sudionici, nakon odrađene zajedničke ‘milenijske’ fotografije, u dobrom raspoloženju uputili prema požeškoj katedrali gdje su zahvalili za sve trenutke i iskustva provedena u Požegi.

Izvor: Drugi sportski susreti