panel
162
učenika
panel
13
sjemeništaraca
panel
30
djelatnika

»U Očevoj i očevoj ruci«

P2280107Katehetski ured Splitsko-makarske nadbiskupije, u povodu Godine očinstva i ususret Trećem nacionalnom susretu hrvatskih katoličkih obitelji koji će se održati u rujnu 2018. u Solinu, organizirao je natječaj literarnih i likovnih radova učenika osnovnih i srednjih škola o temi »Na ramenima moga tate«. Dva prosudbena povjerenstva napravila su izbor najboljih radova koji su objavljeni u istoimenom zborniku.
Svečana promocija zbornika bila je u srijedu 25. listopada u velikoj dvorani Nadbiskupskog sjemeništa u Splitu, a predstavili su ga splitsko-makarski nadbiskup Marin Barišić, predstojnik Katehetskog ureda mr. don Josip Periš, i profesorica na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Splitu dr. Dubravka Kuščević. Promociji su nazočili i predstavnici grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije savjetnik za obrazovanje i znanost Slavko Žaja i pomoćnik pročelnika za prosvjetu Ante Radovčić.

U Zborniku je objavljeno 260 literarnih i 64 likovna rada iz različitih osnovnih i srednjih škola Splitsko-makarske nadbiskupije, Dubrovačke biskupije i iz hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj. Svi literarni radovi uvršteni u zbornik sadržajno su posloženi u deset tematskih cjelina na ukupno 176 stranica.

Nakon predstavljanja Zbornika uslijedilo je proglašenje najboljih literarnih i likovnih radova u tri kategorije: po tri najbolja rada u razrednoj nastavi, po tri rada u kategoriji od 5. do 8. razreda osnovne škole i po tri rada u kategoriji srednjih škola. Nagrađenim učenicima i njihovim voditeljima nadbiskup je uručio Zbornik i prigodne darove. Svim učenicima i mentorima čiji su radovi objavljeni u Zborniku Katehetski ured poklonio je po jedan primjerak. Program promocije, koji je moderirala Helena Balajić, glazbeno su uveličali Vokalisti Salone, a scenski Hrvatsko nadzemlje. Svečana promocija završila je razgledavanjem prigodne izložbe likovnih radova objavljenih u Zborniku.

Od učenika naše Škole na natječaj se u kategoriji likovnih radova, a pod mentorstvom s. Antonije Delonga, prijavila učenica prošlogodišnjeg 1. a razreda, Marta Grubišić s radom »U Očevoj i očevoj ruci«. Marta je osvojila drugu nagradu u kategoriji likovnih radova za učenike srednjih škola. Ovom prigodom Marti od srca čestitamo i želimo puno uspjeha i Božjeg blagoslova u daljnjem umjetničkom radu.

Preuzeto sa: smn.hr/59-vjeroucitelji/2892-svecana-promocija-zbornika-ucenickih-radova-na-ramenima-moga-tate