panel
162
učenika
panel
13
sjemeništaraca
panel
30
djelatnika

»Čudo«

IMG 1410Osamdesetak učenika naše gimnazije pogledalo je u petak, 8. prosinca, nakon šestog školskog sata u splitskom kinu CineStar Joker američki film Čudo čija se tematika odlično uklopila u adventsko vrijeme. Oduševljenje učenika filmom najbolja je preporuka za one koji ga još nisu pogledali.

Riječ je o nevjerojatnoj inspirativnoj priči o Augustu Pullmanu, desetogodišnjem dječaku s teškim genetskim poremećajem zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu. Nakon 28 operacija zbog kojih nikad nije mogao normalno pohađati školu, s deset godina ga roditelji ipak upisuju u peti razred osnovne škole Beecher. Auggie u školu kreće s puno straha i nevjerice i boji se kako će svakodnevno biti izložen pogledima, zgražanju i komentarima svojih školskih prijatelja. Auggieju peti razred postaje prava životna škola u kojoj uči kako se izboriti. Suočavajući se s vršnjacima i profesorima, koji redom imaju različite reakcije na njegovo lice, ovaj desetogodišnjak konačno počinje prihvaćati samoga sebe. I dok se njegova obitelj, kolege u razredu i šira zajednica bore s nastojanjima da pronađu empatiju i prihvate ga, Auggiejevo nevjerojatno putovanje će ih sve ujediniti i dokazati da se ne možeš uklopiti kada si stvoren da se istakneš. (večernji.hr)

Inače, ovo je druga kino-projekcija koju je organizirala naša škola. Prošle smo godine pogledali odlični australsko-američki film Greben spašenih. Nadamo se da će biti još ovakvih kino-projekcija.